13 Mayıs 2011 Cuma

Riva'dan QVT çıktı!

Riva'dan QVT çıktı!
QVT'nin Türkiye temsilciliğini ve daha önce de Galatasaray'ın genel sekreterliğini yapan Sinan Kalpakçıoğlu Riva arazisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu!
13 Mayıs 2011 Cuma, 17:24:11
Dün Sabah Gazetesi'nde yer alan bir haberde G.Saray'ın Riva arazisinin çevresinde 931 bin 739 metrekare arazi alan Osmanlı Yapı'nın yönetim kurulunda Ünal Aysal'ın ekibinden Sinan Kalpakçıoğlu'nun da olduğu ve şirketin kurucu ortağı ve % 99 hissedarı Ottoman Fund'ın G.Saray'ın belalısı QVT ile de bağlantısı bulunduğu iddia edilmişti. Habere göre, Ottoman Fund Yönetim Kurulu Başkanı John David Chapman, aynı zamanda QVT'nin ana hissedarı olduğu Trinity Capital'in müdürü ve Ottoman Fund'ın direktörü Moskov, QVT'nin eski CEO'su; halen de ortağı...
Haberde ayrıca Kalpakçıoğlu'nun cevaplaması istenen sorular da vardı. Haberde kendisine yöneltilen "Galatasaray'ın Riva arazisinin çevresinde araziler alan Osmanlı Yapı'nın QVT ile bağlantısı birkaç isimle mi sınırlı? Osmanlı Yapı, QVT ile doğrudan bağlantılıysa bu şirketle çalışanların Galatasaray'daki konumu ne olmalı? Üst düzey görev almaları mümkün mü? Galatasaray'ın inşaat iznini alması, çevresindeki arazileri nasıl etkiliyor?" sorularına Osmanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, bir dönem QVT'nin Türkiye temsilciliğini ve daha önce de Galatasaray'ın genel sekreterliğini yapan Kalpakçıoğlu'nun yanıtı şu şekilde:

"Haber doğru. Ancak o zaman yönetimde olan Işın Çelebi ve Mehmet Helvacı bu konuda benden de yardım istemişlerdi. Özhan Canaydın rahmetli olunca bir daha konuşamadık. Sonuçta onlar bizim düşmanımız değil, ortağımız. Siz bir hisse satıyorsunuz; insanlar da gelip alıyor. Neden düşmanımız olsun ki? Benim bulunduğum şirkete ait olan arazi için biz şimdilik inşaat ruhsatı almadık. Ama Galatasaray'ınki de özel verilen bir ruhsat değil. Biz de Osmanlı Yapı olarak plan proje çizip gidersek, biz de alırız. Bölgede de Galatasaray ve Osmanlı Yapı dışında Alarko, Yapı Kredi Koray GYO ve Doğuş Grubu'nun arazileri var."

OTTOMAN'DAN OSMANLI'YA
Gazete, dünkü haberinde "G.Saray'ın Riva arazisinin çevresinde 931 bin 739 metrekare arazi alan Osmanlı Yapı'nın yönetim kurulunda Aysal'ın ekibinden Sinan Kalpakçıoğlu var. Şirketin kurucu ortağı ve yüzde  99 hissedarı Ottoman Fund'ın G.Saray'ın belalısı QVT ile de bağlantısı bulunuyor. Ottoman Fund Yönetim Kurulu Başkanı John David Chapman, aynı zamanda QVT'nin ana hissedarı olduğu Trinity Capital'in müdürü. Ottoman Fund'ın direktörü Moskov, QVT'nin eski CEO'su; halen de ortağı" diye yazmıştı.

"GS'NİN KARŞISINDALAR"
Galatasaray'ın başkan adaylarından Mehmet Helvacı, Osmanlı Yapı ve Ottoman Fund ile QVT arasında bağlantı noktaları göründüğünü belirterek "Bu fotoğrafın içindeki kişilerin bir başkan adayının listesinde olmaları beni rahatsız ediyor. Bu, seçim meselesi değil; Galatasaray'ın meselesi" diye konuştu. Helvacı, "QVT, yakın zamana kadar Galatasaray'ın hissselerinin sahibiydi. Yani Galatasaray'ın ortağıydı. Neden karşısında yer alıyormuş gibi gösteriliyor?" sorusuna, "Benim için QVT kesinlikle Galatasaray'ın karşısında yer alan bir kurumdur. Ortaklık çerçevesinde birçok toplantı yaptık. Sıkıntıları çözmek için her yolu denedik. Onlar bize ortak gözüyle bakmadılar. Çözüm noktalarında hep itilafı tercih ettiler. Galatasaray'ın değil, gelirimizin ortağı oldular. Bu ortaklığın içinde yer alan isimler 'Ne var ki? Ticari bir iş' dışında savunma yapamazlar. Zaten Ünal Bey de Galatasaray ile ilişkisini iş üzerinden kurdu" yanıtını verdi.
SABAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder