13 Mayıs 2011 Cuma

Diyarbakır'a 'Eyfel' geliyor! (GALERİ)

Diyarbakır'a 'Eyfel' geliyor! (GALERİ)
Savaş pilotundan Diyarbakır'a lüks konut projesi
13 Mayıs 2011 Cuma, 15:18:49
İlgili Foto Galeri
Diyarbakır'a 'Eyfel' geliyor!
Ahmet YUKUŞ-AHT
F-16 savaş uçağı ile Diyarbakır semalarından geçerken türkü ve efsanelere konu olan Dicle nehri kıyısındaki Kırklar dağını keşfeden hava emekli Pilot Yarbay Ufuk Eser Subaşı, Diyarbakır'ı Paris'e dönüştürmek için 100 milyon dolarlık konut projesi hayata geçirdi. Tanıtımı Kürtçe yapılan 724 modern konutun yüzde 35'i iki haftada satıldı. Projenin içinde mini Eyfel ve Pizza kuleleri de yeralacak.

Diyarbakır'ın Sur ilçe sınırları içinde Dicle nehri kıyısı ve tarihi surların karşı cephesinde bulunan Kırklar dağında modern konutlar inşaa ediliyor. Türkü ve efsanelere konu olduğu için yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Kırklar dağında Avrupa standartlarında özel bir firma tarafından 100 milyon değerinde uydu kent kurulması için çalışmalara başlandı. Emekli Hava Pilot Yarbay Ufuk Eser Subaşı'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Anadolu Aslanı Grubu tarafından 370 dönüm arazi üzerinde inşaat çalışmalarına başlatılan 724 adet 1+1 ile 1+4 daire ve dubleksler 18 ay sonra Diyarbakırlıların hizmetine girecek. Tanıtımı Kürtçe yapılan 70 ile 500 bin TL arasında değişen konutların yüzde 35'i iki haftada satıldı. Konutlara Diyarbakırlı yerlilerin yanı sıra geçmiş yıllarda Avrupa ülkelerine göç eden Diyarbakır asıllı Ermeni ve Süryaniler de büyük ilgi gösterdi.

EYFEL KULESİ YAPILACAK
Yüzde 90'ı yeşil alan olacak olan Anadolu Kırklar Dağı Konutları'nda tenis kortu, yüzme havuzu, anfi tiyatro, çocuk parkları, alışveriş merkezi, spor sahaları, mini Eyfel ve Pizza kulesi içinde yer alacak. Diyarbakır'ın çehresini değiştirecek olan projeye en büyük desteği BDP'li belediyeler veriyor.
Savaş uçağı ile Diyarbakır semalarından geçerken Kırklar dağını keşfettiğini söyleyen hava emekli Pilot Yarbay Ufuk Eser Subaşı, Diyarbakır'ın alışkanlıklarını değiştirmek için şirket kurduktan sonra emekli olduğunu belirterek, "Projemiz, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel yapısıyla özdeşleşen, efsanelere konu olmuş, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği, çevresinde Gazi Köşkü, On Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri ve Dicle nehrinin eşsiz manzarasıyla taçlandırdığı özel bir mekanda, tatildeymişçesine huzur ve mutluluğu bir arada yaşatacak. 7 yıldızlı oteli, yüzme havuzları,
tenis kortu, amfi tiyatrosu, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuruyla, alışveriş merkeziyle ve On Gözlü köprü ve Kırklardağı arasında teleferik ile yapılan kısa gezilerle, geleneksel konut anlayışını yıkıp, hayallerde kurulan bir yaşam alanını oluşturacağız. Kırklar dağında yaşamak bir ayrıcalık olacak. Diyarbakırlılar 5 yıldızlı tatil köyünü bir yaşam boyu sürdürecek. Konutlarımız büyük rağbet görüyor. Ankara ve İstanbul'da yaşayan Diyarbakırlılar'ın yanı sıra Avrupa'dan bile konut alan var "dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder