13 Mayıs 2011 Cuma

Elektrikli Fluence Z.E Adana yollarında!

Elektrikli Fluence Z.E Adana yollarında!
Renault'nun elektrikli aracı Fluence Z.E'in satışa sunulmadan önce Adana'da test sürüşü gerçekleştirildi
12 Mayıs 2011 Perşembe, 17:07:32
Renault Mais tarafından ön seri üretimi başarıyla gerçekleştirilen elektrik motorlu otomobilin tanıtımı Adana Valiliği bahçesinde yapıldı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, tanıtım sırasında Adana Valisi İlhan Atış ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a araç hakkında bilgi verdi.

Vali Atış, Aldırmaz ve Aybar, daha sonra elektrikli araçla Adana caddelerinde test sürüşü gerçekleştirdiler.

Aybar, daha sonra yaptığı açıklamada, bu araçların özellikle petrole bağımlılığı azalttığını, zehirli gaz salınımı yapmaması nedeniyle çevreci olduğunu söyledi.

Elektrikli araçta liderliği hedeflediklerini belirten Aybar, Renault'un 4 farklı araç tipini 2011 ve 2012 yıllarında seri üretime başlatacak dünyadaki öncü marka olduğunu bildirdi.

Renault Grubu'nun elektrik motorlu otomobil seri üretimi hedefinin gerekleştirilmesinde Fluence Z.E'nin çok önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Aybar, şöyle konuştu:

''Oyak Renault'da 2010 yılının son günlerinde ön seri üretimleri başarıyla başlayan Fluence'in seri üretimine ise ekim ayından itibaren başlayacağız. Böylelikle hem Türk otomotiv sanayisinde bir ilke daha imza atılacak hem de dünya sanayisinin devrimsel nitelikteki değişimde sanayimiz öncüler arasında yer alacak.''

Elektrikli motorlu araçlarını geniş kitlele ulaştırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Aybar, İstanbul, Ankara ve Gaziantep büyükşehir belediyeleri ile bu konuda anlaşma yaptıklarını ifade etti.

Vali Atış da aracın kullanımının çok rahat olduğunu, çevre ve gürültü kirliliğine yol açmadığını ifade etti. Atış, İl Özel İdaresi'ne bu araçtan almak için sipariş verdiklerini kaydetti.

Aldırmaz ise belediye olarak kendilerinin de elektrikli araçtan satın alacaklarını vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder